SKECHERS® officiella hemsida
⭐⭐⭐⭐ 4,6 stjärnor på Trustpilot
Fri frakt vid köp över 999 kr

Om Skechers

Skechers är ett prisbelönt globalt varumärke. Man designar och utvecklar livsstils och funktionsprodukter kända för stil, innovation, kvalitet och komfort.

Man har även flera modeller skor för olika ändamål. Skechers har även en kläd kollektion för män, kvinnor och barn samt ett växande utbud av accessoarer.

Med sin internationella verksamhet som representerar mer än hälften av sin totala försäljning har Skechers produkt tillgänglig i mer än 170 länder och betydande möjligheter för fortsatt expansion över hela världen. Företaget säljer sina varor via tredjeparts grossistpartner och direkt till konsumenter via mer än 4000+ Skechers butiker och e-handelsplattformar.

Med huvudkontor på Manhattan Beach, Kalifornien, handlar Skechers på New York Stock Exchange under symbolen SKX.

$ 4,6 mia.

Global omsättning i 2020

170+

Länder där Skechers säljs

4000+

Skechers konceptbutiker globalt

Historien om SKECHERS

SKECHERS, etablerades i 1992 i Manhattan Beach, Californien. I över 25 år har kollektionen vuxit till flera tusen modeller och täcker idag över ett brett sortiment av skor till män, kvinnor och barn. SKECHERS har utvecklats till ett prisvinnande livsstils – och performance krafthus, känt för stiliga och komfortabla skor som används av miljoner av människor.

Känt över hela världen

SKECHERS-skorna är idag välkända över hela världen både inom lifestyle mode- och fritidsskor, men också som ett performance skomärke med superfunktionella löp-, fitness-, Walking- och träningsskor för alla ändamål.

SKECHERS utvecklar och producerar en omfattande samling av teknologiskt avancerade skor. Ett jättestort skoprogram i super kvalitet och kombinerar hög fotkomfort samt fantastisk passform, med smart moderiktig design i aktuella snygga färger.

Här hittar du Skechers

Idag hittar du 51 Skechers konceptbutiker och Outlets i Norden. Skorna säljs dessutom via denna hemsida. Skechers säljs också genom ett nät av ca. 1800 duktiga återförsäljare inom sko- och sportbranschen. Klicka här för att hitta alla återförsäljare av Skechers i Sverige

Sports Connection är den officiella Nordiska distributören för Skechers. Det är också vi som hanterar denna webbshop. Vi har en önskan om, att på bästa möjliga vis, framvisa Skechers breda urval av de många olika modellerna, till både män, kvinnor, flickor och pojkar.

Nordiska Skechers-ambassadörer

Skechers marknadsförs av en rad olika nordiska idrottare och lag inom olika sportgrenar:

  • Handboll: Skechers är huvudsponsor för damhandbollslaget Team Esbjerg som spelar i Danmarks högsta liga. Team Esbjerg vann danska mästerskapet år 2016, 2019 och 2020. Även damhandbollslaget Storhamar Håndball i Norge sponsras.
  • Fotboll: Herrfotbollslaget Esbjerg fB som spelar i den näst högsta ligan i Danmark.
  • Ishockey: Esbjerg Energy (Danmark), Djurgården Hockey (Sverige) och HIFK Hockey (Finland) som alla spelar i den högsta ligan i respektive land.
  • Golf: Camilla Lennarth (Sverige) och Emily Kristine Pedersen (Danmark) spelar i Skechers golfskor.
  • Utöver de fasta sponsringstagarna stöttar vi även utvalda välgörande ändamål och evenemang.