SKECHERS® officiella hemsida
⭐⭐⭐⭐ 4,6 stjärnor på Trustpilot
Fri frakt vid köp över 999 kr

Skovård

För att du ska kunna använda dina skor så länge som möjligt hittar du några bra tips för god skovård nedan.

Bild

Byt skor varje dag och få glada fötter

Skor är gjorda för att användas men samtidigt behöver de också få vila. Våra fötter svettas och skorna blir fuktiga. Tyvärr slits fuktiga skor snabbare och därför behöver dina skor torka efter användning.

Bild

Impregnera dina skor.

Gäller endast skor av skinn, mocka, nubuck och textil/mesh. Impregnerar dina skor före användning och sedan regelbundet för att göra skorna smuts- och vattenbeständiga. Torka av dina skor med en fuktig trasa efter användning. Impregnera bara skorna när de är helt torra.

Bild

Skor ska lufttorka.

Skor måste få lufttorka! Använd aldrig torktumlare eller värmeskåp för att torka dina skor efter rengöring eller användning. Var noga med att dina skor är helt torra innan du använder dem igen.

Bild

Rengör skor av textil/mesh.

De flesta textil/mesh skor kan tvättas i tvättmaskinen. Använd ett örngott eller en tvättpåse och tvätta vid max. 30 grader. Skor med sulor av Memory Foam ska lufttorka i minst 10–12 timmar.

Bild

Rengör skinnskor.

Skinnskor ska impregneras regelbundet. Använd en mjuk skinnrengöring för att rengöra skorna. Applicera skokräm/olja jämt för att säkerställa att skinnet håller sig smidigt och mjukt. Denna typ av skor får INTE maskintvättas.

Bild

Rengör skor av mocka och nubuck.

Skor av mocka och nubuck ska impregneras regelbundet. Använd ett mocka/nubuck rengöringsmedel för att rengöra skorna. Borsta med en mockaborste. Denna typ av skor får INTE maskintvättas.

Bild

Rengör skor med ljus (barnskor).

Skor med ljus får INTE maskintvättas eftersom det kan skada ljuset. Tvätta i stället med en mild tvål, varmt vatten och en mjuk trasa.